Biografie

Ergens in 1990 gingen de twee oprichters geregeld naar westernfestivals om te genieten van de muziek die hun enorm aansprak. In die tijd waren er al kleine groepjes mensen die aan het, toen vrijwel onbekende, linedance deden. Een onbevangen relaxte manier van dansen waar zichtbaar van genoten werd.

Navraag deed hun terechtkomen in Kampen waar de North Hill countrydancers repeteerden. In Kampen werd geleerd om te dansen en hoe met de hele groep uit te gaan in de weekenden om het geleerde in de praktijk te brengen bij een live band. Na ongeveer een jaar daar gedanst te hebben werd de mogelijkheid geboden om voor hunzelf te gaan beginnen in café "Rogat" in Rogat onder bezielende leiding van het dutch country promotions van Roelof Dunnink. Na bij iemand thuis een Amerikaanse linedance video bekeken te hebben, over hoe een dans uitgelest en daarna gedanst kan worden, werd het roer omgegooid en waren "The Outlaws" een feit.

Er wordt nu gedanst in de vrije dansstijl, geheel gekleed als de cowboys die we kennen van het witte doek. Gelet wordt dat het overkomt om een groot publiek te vermaken. Dat dit lukt blijkt uit het grote aantal demo’s dat gedaan is door heel het land. Vele mensen worden aangestoken door het enorme enthousiasme dat "The Outlaws" laten zien in hun dansen. Een hechte groep, wars van de regeltjes die dansscholen aan de dansers opdringen over hoe het allemaal hoort, hun eigen regels en wetten hebbend, waarvan de grootste wel is dat je plezier moet maken in waar je mee bezig bent. Alcohol is uit den boze omdat je het enorme tempo dat er gedraaid wordt niet vol kunt houden.

"The Outlaws" zoeken op het internet hun eigen dansen bij elkaar, daar het huidige aanbod van dansen uitgelest in Nederland vaak geen binding meer heeft met de echte country muziek en veel neigt naar disco en de daarbij horende streetdance. Er wordt gedanst op live muziek op de festivals, cd avonden horen niet bij onze stijl. Ongedwongen plezier maken en dansen zoveel je wilt dat is ons motto!

www.000webhost.com